Vigtige overvejelser ved valg af trampolin

2 min at læse

valg af trampolin

Har børnene plaget efter en trampolin eller vil du bare gerne overraske dem med et af de bedste legeredskaber der findes? Markedet er stort for de populære trampoliner og det kan være en jungle at finde rundt i. Det er ganske forvirrende at skulle kende forskel på de mange modeller, der alle har varierende kvalitet, sikkerhed, holdbarhed og priser. For at hjælpe dig i din søgen efter den trampolin der passer bedst til dit behov, er der her opstillet nogle punkter der er gode at følge ved valg af trampolin.

Kvalitet

Det kan ikke anbefales nok, at man altid skal gå efter kvaliteten. Selvom prisen kan virke meget overvældende, så kan det betale sig i længden. Ingen har interesse i en trampolin der ikke holder særlig længe af gangen. Hvis den hele tiden går i stykker, så kan det blive langt dyrere i det lange løb. Når kvaliteten er bedre er der også en bedre oplevelse med trampolinen. Den er bedre at hoppe på og der er et bedre udgangspunkt for at få det sjovere. Når du vælger en tampolin til nedgravning kan du evt kigger på trampolin-til-nedgravning.dk skal du i hvert fald ikke gå på kompromis med kvaliteten.

Sikkerhed

Igen må du ikke gå på kompromis. Det er børns sikkerhed der er på tale, og det er der ingen der vil tage nogen chancer med. Derfor kan man også regne med at skulle punge lidt mere ud, til gengæld følger kvaliteten med prisen. Et godt råd er at købe et sikkerhedsnet med til trampolinen. På den måde kan de helt små også være med, uden at man skal bekymre sig om at de kan falde ned så snart man vender ryggen til.
Til sikkerhedsdelen er det også en rigtig god idé at sætte nogle faste rammer for brugen af trampolinen. Så når du har købt trampolinen er det en god ting hvis hele familien sætter sig sammen og bliver enige om nogle retningslinjer. Som grundregel er det en god idé ikke at hoppe flere end to af gangen. Der sker rigtig mange skader ved sammenstød. Desuden har børn under 6 år ikke udviklet deres balanceevne fuldt ud.
Man kan også tage stilling til om trampolinen skal graves ned. Hvis man har meget små børn kan det være en fordel, da de ikke kan falde ned. Så er det også lettere for forældrene at være med i legen og hoppe af igen, lige så snart børnene kan klare sig selv. Hvis man ikke vil grave trampolinen ned kan man købe en stige. Især hvis man har et sikkerhedsnet installeret er det en god idé. Så kan alle komme ned af trampolinen på en nem og sikker måde.
For at bevare trampolinens holdbarhed så kan man også investerere i noget beskyttelse mod vind og vejr. Så sker der ikke små skader på trampolinen.

Størrelse

Nu er det ikke alle der har plads til de helt store trampoliner i baghaven. Der findes heldigvis rigtig mange modeller i forskellige størrelser. Trampolinen skal stå på et fladt stykke, uden alt for meget omkring man kan falde ned på. Selvfølgelig er det sjovere at springe på en helt stor flade, men kun hvis det er ansvarligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *