Tre ting du skal have med, når du flytter hjemmefra

2 min at læse

Er du en ung gut eller gutinde, der står over for at skulle flytte hjemmefra inden for den nærmeste tid, og er det første gang, at du skal stå på egne ben? Har du sådan cirka nul erfaring med at bo alene, betale regninger og lave mad? Fortvivl ej, i denne artikel finder du de 3 ting, du bare ikke kan leve uden, når du for første gang skal leve alene. God fornøjelse.

Forbered dig på pasta og kødsovs

Som teenager er du sikkert vant til, at mor eller far står for madlavningen derhjemme. På trods af lange arbejdsdage formår de alligevel at lave interessant, lækker og sundt mad, der er forskelligt hver eneste dag. Det er noget af en bedrift, som du bestemt ikke skal undervurdere – de fleste unge oplever nemlig, at de hverken har tid eller lyst til at stå bag gryderne i den tid, det tager at lave nye retter hver dag. Derfor skal du som udeboende forberede dig på, at der står pasta med kødsovs på menuen 3-4 gange om ugen.

Der er dog intet, der er så dårligt, at det ikke er godt for noget. Du kan altid krydre dine pastaretter med et twist. Er du til champignoner eller måske gulerødder? Det gør bare maden lidt mere appetitvækkende, når der er lidt grønt.

Inden du kan nyde din pasta, skal du dog have fat i en dåseåbner. En dåseåbner er det mest alsidige stykke værktøj, der findes – især hvis man er ung og ofte har brug for at åbne dåser. Sørg derfor at anskaffe dig en dåseåbner, så du aldrig står og ligner en tumpe, når du ikke kan åbne en dåse tomater.

Tilbyd dine venner en overnatning

Er du ung, frisk og frejdig, så har du helt sikkert også en stor vennekreds, der med garanti vil udnytte, at du bor for dig selv. Du får helt sikkert ikke din lejlighed for dig selv, da dine kammerater med sikkerhed planlægger at overnatte hos dig efter en våd bytur.

Det kan godt give problemer, især hvis du i forvejen lider af pladsmangel. Det findes der dog en enkel og billig løsning på – nemlig en sovesofa. Med en sovesofa slår du to fluer med ét smæk. Du får nemlig både en sofa, du kan bruge om dagen til at se fjernsyn fra, men når mørket falder på, kan sofaen også bruges som en seng. Man skulle nærmest tro, at sovesofaen var opfundet til unge og studerende. Du kan finde en sovesofa i næsten alle større møbelbutikker, eller du kan vælge senge fra WeGot.dk hvis du i stedet for sofaer hellere vil have en ekstraseng.

Forvandl din lejlighed til et palads

Når man bor alene, gælder det om at gøre lejligheden personlig. Man skal kunne se, hvem der bor der. Forsøg derfor at købe nogle ting, som kendetegner dig som person. Det kunne fx være et billardbord eller måske et akvarium. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Det kan godt være dyrt at have en hobby, men det skal ikke afskrække dig fra at sætte dit præg på dit nye hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *