Stuen set i rette lys

lysestager

2 år siden |  0 comments  |  Bolig

Når stuen skal møbleres, er lys en stor og afgørende faktor. Hvordan skal lampen fx hænge sammen med bordet? Man indretter oftest stuen efter et tema. Omend dette er en spisestuen, Tv stuen, eller begge i et rum. Når en stue er delt i to, og man gerne vil have Tv stue i den ene side og spisebord til arrangementer i den anden, er lys en vigtig faktor, som bruges til visuelt at skille rummet i to.

Det handler om at finde det rigtige lys til sin stue. Leder man efter en måde at definere sin stil på, vil man gerne have store og kraftige lysekroner, eller er man tilfreds med en lille lampe fra loftet kombineret med stearinlys for resten. Lysestager er en anden løsning, som mange bruger til at dekorere hjørnet af et rum med. Lyset bliver reflekteret i rummets elementer, og de er derfor en god løsning, hvis man ønsker at skabe romantik eller hygge.

Når man skal have defineret sin stil, er det vigtigt, at man blive enig med sig selv om, hvad rummet skal bruges til. Er det en lille TV stue, er blødt lys at foretrække, da dette giver mindst refleksion i Tv’et. Men er det et kontor, er bordlamper og kraftigt lys et must, for at man skal kunne arbejde optimalt.

Hvis man leder efter måder, hvorpå man kan frembringe den danske hygge, er lysestager et godt alternativ til den almindelige standerlampe. Et ungdomsværelse mangler ofte et pift af hygge, da mange unge ikke er de bedst organiserede i huset. Ved at give dem muligheden for, at de selv kan give deres værelse liv, kan de ved hjælp af fx lysestager eller andet naturligt lys udfolde sig på en personlig og kreativ måde.

Den varme sommernat


Når sommerbrisen nærmer sig, og maden skal bringes udenfor, er det vigtigt at give den fuld hammer. Få hermed dækket bordet på en sommerlig måde, bragt de kolde drikkevarer ud og tænd op for hyggen. Hjemmets terrasse skal have et image, som passer til den familiehygge, der kommer med sommertiden. Den typiske havedekoration består af fuglebure, blomsterbede og andre løse elementer. Dette er et faktum, men synes dog gradvist at blive fraveget. Trenden er nemlig blevet mere rettet imod funktionelle dekorationer, såsom spillearrangementer eller Lanterner.

Lanterner bringer det rolige lys til terrassen, og de holder sig forholdsvis længe. De mange varianter svinger mellem brug olie eller stearin som brændstof, og de forskellige lanterner er designet efter deres størrelse og brug. Andre lanterner er lavet med mulighed for ophæng, eller mere traditionelt, at blive båret.

Dekorationer på terrassen er vigtige når man vil give haven fylde og dybde. Boligen strækker sig nemlig ikke kun til huset, men hele grundarealet. Haven, drivhuset og andre elementer tæller med i den totale opfattelse af boligen. Ser man på hele grunden, som værende en del af boligen, finder man også en endnu større mening med at få det hele til at harmonisere samt give mening.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Brug retro lamper i en unik indretning 

Indretningen er i den grad et sted, hvor man har mulighed for at udtrykke sin personlighed og ikke mindst værdier i livet. Livsstilsprogrammer viser også, hvor meget man rent faktisk kan sige ud fra hjemmet og måden, man indretter sig på i hverdagen....

Read More...

Frituregryden, ven eller fjende

Det er den del af køkkenets maskinpark, som vi ved, er den, som mange hader, og som de vil have forbudt, fuld af transfedtsyrer og egentlig ikke særlig sundt for dig, men det smager nu godt med nogle pomfritter til den store bøf, som du har gået og d...

Read More...

Royal Copenhagen - en grundbase i skønhed

Royal Copenhagen havde næppe forestillet sig, at de tilbage i 1775 skabte en evig klassiker og grundlaget for en succes, der fortsat varer ved. De fleste danskere ønsker at dække et bord eller drikke deres morgenkaffe med stel fra Royal Copenhagen. O...

Read More...