Sammenlign A-kasser Og Spar Penge

2 min at læse

Mange af os er nok medlem af en a-kasse, eller en arbejdsløshedskasse som det også hedder. En a-kasser fungerer som en slags forsikring mod at du bliver arbejdsløs. Du betaler hver måned et beløb af din løn, og så er du garanteret at du kan gå på dagpenge hvis du en dag bliver arbejdsløs.

Men a-kasser er ikke bare a-kasser, der kan nemlig være store forskelle på hvordan de er opbygget, hvordan de fungerer, og måske vigtigst af alt – hvor meget du skal betale.

Sammenlign sammenlign sammenlign

Som sagt er der store forskelle på de forskellige a-kasser, og derfor skal du også sørge for at bruge god tid på grundigt at sammenligne de forskellige muligheder der er på markedet. Det kan man gøre på forskellige hjemmesider rundt omkring på nettet, ligesom du også kan kigge inde på de forskellige a-kassers egne hjemmesider. Husk i øvrigt altid at dobbeltjeck den data du kan finde på andre hjemmesider med det der står på a-kassens egen hjemmeside. Priser og vilkår ændrer sig ofte, og det er ærgerligt at melde sin ind i en a-kasse kun for at opdage at prisen er steget i forhold til hvad man så den til på nettet.

Når du sammenligner a-kasser skal du ikke kun kigge på priserne. De varierer meget, og som udgangspunkt kan det også være rigtig fint at tage den billigste, men der er mere til en a-kasse end bare prisen. Kig f.eks. på hvad du får ud af at være medlem. Tilbyder de dig nogle vejledningssamtaler, er der kurser man kan tage, kan de aktivt hjælpe dig med at komme i job igen, osv. Alle disse ting er forhold der bør spille ind i valget af a-kasse.

Når det så er sagt, så er der stadig god grund til også at kigge grundigt efter prisen. Det er ikke små beløb man betaler for at være medlem af sådan en arbejdsløshedskasse, og der kan være rigtig mange penge at spare for en hustand ved at udskifte en af dyrere a-kasser med en en af de billigere – faktisk mange tusinde kroner om året.

Hvor lang tid tager det at skifte a-kasse?

Før du skifter a-kasse skal du jo lige ud at finde ud af hvilken en du skal være medlem af, og det kan godt tage lidt tid. Der findes som sagt hjemmesider hvor du kan sammenligne a-kasser meget hurtigt, men vi anbefaler alligevel at du bruger lidt ekstra tid og går i dybden med sammenligningen. Brug f.eks. en hjemmeside til at finde de 3 billigte kasser, og gå så ind på deres hjemmeside og læs om dem bagefter og mærk hvilken en du føler dig mest hjemme i.

Den del tager en times tid eller to.

Selve skiftet tager ikke meget mere end 5-10 minutter. Du skal indtaste en masse oplysninger, og så klarer den nye a-kasse egentlig resten for dig. Det minder lidt om at skifte telefonnummer, bortset fra at der er lidt flere informationer der skal udfyldes, og man får nogle papirer sendt hjem som man skal underskrive.

For at opsummere kan du altså spare mange tusinde kroner om året ved at skifte den dyre a-kasse ud med en billig. Det tager ikke lang tid at finde den rigtige og selve skiftet ågr også nemt og ubesværet. Alle bør derfor undersøge deres a-kasse forhold en gang om året (gør det samtidig med tjeck af forsikringer og bank) for at se om man stadig er det økonomisk bedste sted eller om der er penge at spare ved at skifte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *