Nordiske firmaer med succes i udlandet

1 min at læse

nordiske

VI har i norden mange store firmaer, som internationalt er med helt i top, hvilket vi godt kan være stolte over. Vi har her i norden altid haft ry for at være innovative og nytænkende, og mange lande holder øje med os, når de skal søge inspiration til det ene eller det andet. Norden er kommet på verdenskortet af flere grunde, men det skyldes blandet andet vores store virksomheder, som har skabt genlyd rundt om i verden med deres succes. Det er svært at sige hvordan man måler succes, og desuden er det svært at sammenligne virksomheder, for hvilke parametre skal man vurdere succes på? Skal man måle virksomheder på størrelsen, omsætningen, indtjeningen eller på antallet af medarbejdere? Det er svært at vurdere, men herunder vil vi komme med nogle store virksomheder, som i helt sikker kender til.

Norge

I Norge kan de glæde sig over at have en kæmpe virksomhed som Statoil ASA. Det er et olie- og energiselskab, som stort set alle kender til. Denne virksomhed kan præstere ca. 31.000 ansatte, hvilket er helt i særklasse. Derudover kan de prale med at have den største omsætning i hele norden, og dette er altså noget af en rekord, for i Norden er der mange store virksomheder, som omsætter for flere milliarder.

Sverige

AB Volvo er en virksomhed, man ikke kan undgå at kende. De laver nemlig køretøjer, som man ikke kan undgå at lægge mærke til, hvis man bevæger sig ud på de danske landeveje. Volvo er måske ikke den første bil man tænker på, men man kender helt sikker mærket. Volvo ligger med i toppen, når man skal se på, hvilke virksomheder der omsætter for mest i Norden. Derudover kan man nævne omkring Volvo, at de ca. har 100.000 ansatte på verdensplan, hvilket lyder helt absurd højt, men det er sådan landet ligger.

Danmark

Skal vi forsætte med at se på omsætningen, så kan vi fra Danmark nævne A.P Møller-Mærsk. Mærsk er hovedsageligt kendt for deres transport, men udover dette har de også en række andre områder, som de opererer inden for. Mærsk er den virksomhed med højest omsætning i Danmark, hvilket med sit eget sprog forklarer lidt om hvor står en virksomhed dette er. Derudover kan det nævnes, at virksomheden har omkring 120.000 medarbejdere, hvilket er utroligt, når man tænker på, det er en dansk virksomhed, som har vokset sig så stor.

Skal man nævne en anden dansk virksomhed, så er det værd at fremhæve NHK Group, som er en virksomhed, der har haft kraftigt vokseværk inden for de sidste år. De sælger kvalitetsdele til forskellige former for maskiner. Denne virksomhed blev etableret i 2005, og siden da har den altså vokset med fuld kraft. Vil du vide mere om denne virksomhed, så kan du finde noget ekstra information her på nhkmachineryparts.com.

Norden har nogle store virksomheder, og hvis du kunne tænke dig at finde nogle af de største og undersøge dem, så kan du med fordel starte med de overstående, da dette er blandt nogle af de virkelig store.

Kong Arthur i Dyrehaven

Safety 4 real
1 min at læse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *