Lad de unge leve sig ind i et andet univers

1 min at læse

unge

Der har de sidste år været mange diskussioner forældre imellem om hvorvidt de unge skal have lov at læse bøger, der ikke relaterer 100 % til virkelighedens verden. De typiske bøger til unge man finder på boghylderne nu til dags foregår i en fantasi verden, eller med fantasi figurer, oftest handler bøger til unge om vampyrer, mystiske og magiske kræfter eller også foregår historierne på et tidspunkt ude i fremtiden. Unge mennesker skal dog have lov at være unge, der er mange af nutidens unge, der godt kan lide at slappe af med at leve sig ind i en verden, der ligner vores, men hvor man f.eks. har en eller flere specielle kræfter, der gør at man er speciel. Baggrunden for dette ønske om indlevelse er oftest begrundet i en ensomhed man ikke havde for 50 år siden, denne ensomhed blandt de unge forekommer fordi elektronikken har taget over og man måske snarere skriver med sine venner over mobilen eller nettet fremfor at mødes og gå på café. En anden grund til denne flygte-trang blandt de unge kan være mobning, det er oftest børn der bliver mobbede, der ønsker at leve sig ind i en verden, hvor hovedpersonen har en magisk kræft, der kan redde hele verdenen.

Statistikker viser, hvad de unge vil have af læsestof.

Der bliver jævnligt ført statistikker over, hvilke bøger der oftest langes over diskene i supermarkederne eller i boghandlerne, mange typer webshops er også begyndt at føre regnskab over deres kunder og hvad de køber. Et af de forlag, der i de sidste par år har haft stor salgsrate blandt de unge læsere er borgen.dk, der årligt sender mange bøger til unge på markedet og hvert år rammer de plet med en eller flere nye bestsellere, der bare hitter på de unges boghylder. Det er gennem disse bøger at de unge finder en del af deres identitet, da bøgerne fra f.eks. borgen.dk er skrevet i et sprog, der gør det nemt for de unge at identificere sig med hovedpersonen og ofte kan finde en eller flere af deres venner i bogens karakterliste. Ønsker man at finde den ideelle gave til en ung i familien eller vennekredsen er en webshop et godt sted at starte, de fleste typer webshop laver jævnligt lister over deres mest solgte bøger til unge, hvilket gør det nemt som gavegiver, at finde den bog, der vil blive slidt ved gentagen læsning.

Billige ungdomsbøger stormer frem på nettet.

På den mange webshops og især på borgen.dk bliver der solgt spandevis af ungdomsbøger, bøger der ikke er længere end 200-300 sider men som til gengæld ofte er en del af en længere serie, der fastholder de unges interesse og lokker dem til at slappe af med en lommelygte under dynen selvom forældrene for længst har sagt de skal gå i seng. En del af kulturen blandt de unge i dag er at drømme sig til, hvilken magiske kræft de helst ville have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *