Køb kun creme uden kemi – en miniguide til markedet for ansigtscreme til mænd

3 min at læse

Hvor kosmetik, pleje og creme tidligere udelukkende var målrettet kvinder, er det i dag i høj grad også målrettet mænd. I den postmoderne verden bombarderes både mænd og kvinder konstant af krav om og billeder af perfektion. Mens det kvindelige ideal er smukt og slankt, skal mænd være maskuline og velplejede. Ansigtet er det første man kigger på hos en fremmed, så hvorfor ikke starte der? Sammen med mens guide til ansigtspleje gives her de allerstørste anbefalinger til ansigtscreme og ansigtspleje uden allergi og astma. 

Hvorfor købe creme?

I forlængelse af ovenstående er der ikke den store forskel på creme til mænd og kvinder. For begge køn skal produkterne pleje og passe på kroppen og i særdeleshed ansigtet, men skal også få den til at stråle og strutte af sundhed. For at forstærke dette er herre- og kvindecremer tilsat forskellige duftessenser, så det også får en sensuel karakter.

For nogle er creme kun et middel til at bibeholde et sundt ydre gennem tilføjelse af fugt og mineraler, mens andre går op i det med liv og sjæl. Det afhænger selvfølgelig også af, hvor meget tid og penge man ønsker at investere i det, men alle mænd har gavn af at få tilføjet fugt og mineraler. Uanset om man har normal, tør eller fedtet hud, skal man vælge produkter specielt målrettet ens hudtype for at få det optimale resultat. En forkert creme vil ikke bare være spild af penge og pleje, men kan ligefrem være skadelig for din hud. 

Anbefalet ansigtspleje

Ud over at skulle være målrettet bestemte hudtyper er det vigtigt at vælge creme med gode ingredienser uden skadelige stoffer. En creme er ikke bare en creme, men derimod en bevidst sammensætning af mineraler, tilsætningsstoffer og bestemte kemiske elementer for at frembringe den helt rigtige duft, essens og effekt. 

Nok skal ansigtscreme være effektiv og velduftende, men det vigtigste er faktisk dens ingredienser. Indeholder den stoffer som man er allergisk eller overfølsom over for, vil man slet ikke kunne bruge cremen, og den vil have en skadelig effekt, både på ansigtet og ens sundhed. Men hvilke stoffer skal man så styre uden om, og er det overhovedet muligt at undgå kemi og hormonforstyrrende og skadelige stoffer i moderne cremer og kosmetik?

Kan jeg styre uden om kemi i kosmetik?

I den moderne verden udsættes vi dagligt for mange forskellige kemikalier, ikke blot i kosmetik, men faktisk alle vegne. Når det kommer til kosmetik og andre ting der skal på huden, er der strenge reguleringer i forhold til skadelige stoffer fastlagt i lovgivningen. Det er dog fastlagt i maksimalt tilladte mængder af et skadeligt stof i et produkt, men det tager ikke højde for allergi og intolerans. Dog vil der i billigere cremer ofte være højere mængder af de skadelige produkter end i dyre, men det afhænger også af mærket.

Cremer med et lavt indhold af hormonforstyrrende stoffer er derfor det bedste valg. Det er umuligt helt at undgå dem, men ved at nedsætte ens samlede udsættelse for og optagelse af skadelige stoffer vil man undgå den såkaldte cocktaileffekt, som sker hvis man udsættes for alt for mange skadelige stoffer i hverdagen. Hver for sig udgør de ikke det store problem, men samlet kan det blive skadeligt.

Hvad skal jeg kigge efter?

Creme er dog ikke kun et spørgsmål om hudtype, duft og præferencer. I årevis er især parfumerede cremer blevet beskyldt for at indeholde skadelige stoffer, der også kan være hormonforstyrrende, især på mænd. Generelt skal man ikke være bange for at bruge cremer eller anden kosmetik, da disse fremstilles og testes efter alle forskrifter og videnskab. Lovgivningen dikterer at kosmetik og parfume ikke må indeholde stoffer der er skadelige for mennesket. Nogle forsøg har påvist en sammenhæng mellem cremer og ændringer i menneskets hormonbalance, men forskningsresultaterne er ikke entydige. 

Cremer er dog sjældent direkte skyld i allergi, selvom den enkelte person dog sagtens kan udvikle det. Hvis man ønsker at vide, hvad der er i den enkelte creme, skal man læse etiketten med indholdsstofferne grundigt. Man kan dog også tage teknologien i brug i jagten på at undgå skadelige stoffer. Her kan man bruge appen Kemiluppen på sin mobil. Produktets stregkode scannes med telefonen, og man vil så modtage en vurdering af kemien i produktet via såkaldte deklarationstests der scanner for skadelige stoffer. Endelig er der også muligheder for at købe cremer, der er økologiske eller svanemærkede.

De bedste cremer er kendetegnet ved hurtigt at trænge ind i huden og efterlade en behagelig følelse i huden og i hele kroppen. Derfor skal man ikke bare bruge øjnene til at læse deklarationen, men også lytte til og mærke sin hud og hvordan den reagerer på en bestemt creme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *