Her er de bedste tips til at shoppe vinterjakker til børn

2 min at læse

vinterjakker til børn

Står du og skal til at købe sæsonens vinterjakke til din lille guldklump? Der er rigtig mange udbydere af vinterjakker til børn, og alle reklamerer med, at de selvfølgelig har de bedste vinterjakker til børn. Disse udtalelser er naturligvis ikke særlig neutrale, da butikkerne er interesseret i, at du køber vinterjakker hos dem. Her kan du derfor læse lidt mere om, hvad der er godt at holde øje med, når der skal købes vinterjakker til børn.

Køb en god vinterjakke til barnet og sælg den efter sæsonen

Der er en vis forskel på at købe vinterjakker til børn og til voksne. Vi voksne går rigtig meget op i, at jakken er stilfuld og pæn, hvorimod børnenes vinterjakke skal kunne holde til lidt mere, da de ofte tilbringer mere tid udenfor, og så er de naturligvis lidt hårdere ved deres tøj og overtøj, end vi voksne er. Omvendt, så vokser børnene hurtigt ud af deres overtøj igen, så de har det måske ikke i lige så lang tid, som vi voksne.
Er det så dumt at købe en megadyr vinterjakke til barnet? Nej, det er det ikke. Inden for overtøj, så hænger pris og kvalitet meget godt sammen – for det meste. Køber du en jakke id en lidt dyrere ende, så får du også bedre kvalitet. Det betyder, at jakken kan modstå flere knubs, og så kan den måske gå i arv eller sælges igen bagefter. På den måde, så har du faktisk en del af pengene til den nye jakke, hver gang barnet skal have nyt.

Hvad er formålet med vinterjakken?

Design er selvfølgelig noget, som alle forældre går op i, på den eller den anden måde. Vær dog opmærksom på, at det funktionelle er mindst lige så vigtigt. Skal jakken bare bruges til at gå til og fra bilen, så behøver man ikke at være lige så kritisk med kravene til den. Sådan en jakke behøver for eksempel ikke nødvendigvis at være vandtæt og vindtæt. Der kan man sagtens bruge en sød jakke med polyester fyld.
Skal jakken derimod bruges udendørs til leg, så er det en helt anden snak. Her bør jakken være både vindtæt og meget gerne vandtæt – som minimum vandafvisende. Det er vigtigt, at jakken har tapede sømme, så vandet ikke blot render ind her.

Størrelsen på vinterjakken har stor betydning

Jakken skal passe barnet, før den udfører din opgave med at holde barnet varmt. Er den for lille, så giver det sig selv, at den ikke kan holde barnet varmt, men en for stor jakke kan være lige så problematisk. Lad derfor være med at købe en jakke, der er lige i overkanten i håb om at den kan klare flere sæsoner. Sidder jakken ikke tæt til barnet, vild en kolde luft blot suse ind under jakken og køle barnet ned.
Vil du gerne læse mere om vinterjakker til børn, så klik her. De ting, du bør have in mente, er altså: Størrelsen, vindtæt, vandtæt og ikke mindst fyldet, så du sikrer dig, at jakken er varm. Dun vil være et rigtig godt bud på varmt fyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *