Guide til nem og effektiv køleskabsrengøring

2 min at læse

rengøring af køleskab

Køleskabet er vores mads hjem, og det er derfor super vigtigt at det bliver holdt rent og hygiejnisk, så maden kan holde sig frisk og vi ikke bliver syge. Udover at du kan få rengjort et køleskab der muligvis er begyndt at lugte lidt, kan du også få fjernet den mad der har stået bagerst i køleskabet, og som du på pågældende tidspunkt har fuldstændig glemt alt om.
Men køleskabet er også et stort og uoverskueligt monstrum, og det kan være svært lige at få forstået hundrede procent hvordan man lige nemmest får sit køleskab rengjort ordentligt.

Gør køleskabet klar til rengøringen

Inden du overhovedet går i gang med selve rengøringen, skal du gøre køleskabet klar. Start med at tømme køleskabet for alt dets indhold. Gå derefter maden igennem og tjek udløbsdatoerne, så du kan skaffe dig af med det mad der er blevet for gammelt, muggent eller som du blot ikke får spist.
Er noget af maden bleven virkelig for gammelt eller ligefrem muggent, så kan det være en god ide at lægge det i en plasticpose inden du smider det ud, for at sikre dig at det ikke drypper eller videregiver sin mug og får dit køkken til at lugte.
Rengør du dit køleskab om vinteren, kan det være en god ide at sætte dine madprodukter udenfor i kulden, mens du rengør køleskabet. Et andet godt trick kan være at rengøre dit køleskab når det ikke er for fyldt, såsom inden din store tur ud og handle. På den måde er der mindre mad at flytte rundt på, og du kan spare en del tid ved dette.

Så kommer selve rengøringen

Når du har tømt hele køleskabet, og ryddet op i maden der efter rengøringen skal indenbords igen, så er det tid til selve rengøringen. Her kommer det selvfølgelig an på hvilken slags køleskab du har, hvad der er nemmest. Det er selvfølgelig nemmest hvis hylderne helt kan tages ud af køleskabet, hvilket de heldigvis også kan i de fleste tilfælde. Er dette ikke tilfælde så spring de næste beskrivelser over, og nøjes i stedet med grundigt at køre dem over med en klud vredet op med varmt vand, som rengjorde du en hvilken som helst anden overflade.
Kan hylderne helt fjernes, vask dem i stedet i håndvasken med opvaskesæbe. Kolde glashylder må ikke vaskes med varmt vand! Det pludselige temperaturskifte kan få dem til at splintre. Lad dem i stedet ligge ude til de opnår stuetemperatur, eller nøjes med at vaske dem i koldt vand.
Når du vasker indersiden af køleskabet anbefales det at du undgår sæbe med unaturlige ingredienser eller parfume. Vælg i stedet et naturligt alternativ såsom eddike og natron blandet op med varmt vand. På den måde bliver maden, når den bliver sat tilbage i køleskabet, ikke påvirket af unaturlige midler eller optager den sæbede smag af parfume.
Når du har sørget for at hylderne er 100% tørret af, kan du sætte dem tilbage i køleskabet og derefter fylde det op med den resterende mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *