Frituregryden, ven eller fjende

1 min at læse

frituregryde

Det er den del af køkkenets maskinpark, som vi ved, er den, som mange hader, og som de vil have forbudt, fuld af transfedtsyrer og egentlig ikke særlig sundt for dig, men det smager nu godt med nogle pomfritter til den store bøf, som du har gået og drømt om hel ugen på arbejdet.

Frituregryden har, som køkkenet er blevet en legeplads og gourmetområdet vundet indpas i private køkkener, tidligere været noget, som man så, som noget du brugte på restauranter og senere på pizzeriaer, når du skulle have lidt syndigt mad.

Der er som med al udstyr til køkkenet forskel på de maskiner, som du kan få, men der er strenge sikkerhedskrav til de frituregryder, som der skal kunne sælges på det danske marked, og derfor så er prisen ikke så varieret, som man kunne forvente.

Frituren en usund luksus

For mange er der ikke nogen grund til at have en frituregryde, det er jo let noget, som du kan gøre i en almindelg gryde, og det er selvfølgelig rigtigt, men en friturebrand er ikke noget, som du vil have sker, og bruger du en almindelig gryde, så er der bestemt en meget større mulighed for, at du kan komme til uforvarende at starte en sådan. Der er mange ting, som taler for en frituregryde som alternativ, og der er mange retter, som du kan forkæle familien med, når du har frituregryden stående, men det skal være ved en særlig lejlighed, for det er ikke sundt, men det er de færreste, som vil sige nej til en friturestegt kylling eller nogle pommes friter.

De maskiner, som du kan få på markedet, minder alle sammen om hinanden, og de små forskelle, som der er, er mere på featureområdet og på den størrelse, som de har.

Du skal fra starten af gøre dig klar, hvor meget du vil bruge frituregryden, for det er en maskine, som fylder en del i landskabet. Det er ikke en, som du har stående fremme på bordet konstant, så du skal huske der, også skal være skabsplads til den.

Alt efter hvor meget du vil bruge maskinen, er det vigtigt, du finder en, som er sikker, og som står godt. Det er vigtigt, at du undgår de uheld, som der kan være med en frituregryde, og de ekstra sikkerhedsfeatures, som de lidt dyrere maskiner har, er penge givet godt ud.

Ikke kun til pomfritter

Frituregryden er ikke kun pomfritter, der er mange andre retter, som du kan bruge din maskine til, de fleste af maskinerne kommer med opskriftsbøger, så hvis du er en af dem, som bruger mange timer i køkkenet, så vil frituregryden være en kærkommen tilføjelse til maskinparken derhjemme, for du vil få muligheden for at lave retter som dybstegte kæmperejer, blæksprutter og andre af de retter, som vi alle lidt i hemmelighed godt kan lide. Men du skal også være en af dem, som ved du vil bruge maskinen med jævne mellemrum, ellers er det bare en støvsamler i et skab, hvilket vil være ærgerligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *