Forbedrer dit løb med det rigtige udstyr

1 min at læse

Sko til trail running

Du er måske en rutineret løber, eller i hvert fald øvet, og du føler selv du lige mangler de sidste, når det kommer til at forbedre dit løb. Planen er måske, at du vil deltage i officielle løbe, hvor du gerne vil gøre det så godt som muligt. Det kan også være, at du bare ikke kan få rykket din personlige rekord, og måske er ved at blive lidt frustreret over det. Du er dog ikke den eneste, som har ramt muren, når det kommer til at forbedre dine færdigheder, fordi uanset hvilket sportsgren du dyrker, vil du opleve dette punkt. Det er forskelligt hvor hurtigt man overvinder det, og ofte kan det føles som evigheder. I dagens Danmark er der heldigvis en masse udstyr, som kan hjælpe dit løb, hvis du vil bryde gennem muren.

Pulsur skal være din ven på ruten

Enhver erfaren løber har et pulsur, hvilket er med god grund. Det giver dig nemlig muligheden for, at følge din puls’ udvikling under dine løb. Du kan dermed holde øje med din puls hele tiden, og sikre dig at den ligger på et niveau, hvor du ved at du kan holde længe. Derudover vil du også hurtigt kende din makspuls, samt hvor længe det kan holdes. Makspulsen er vigtig at kende i spurten, hvor du skal forsøge at snuppe sekunder, når du vil sætte rekorder. Et pulsur giver dig en unik mulighed, da du kan følge din krops anstrengelse under løbet, og du vil altså kunne koordinere efter det.

De rigtige sko er livsnødvendige

Det siger lidt sig selv, at sko er vigtige, når man skal løbe. Dog er det ikke alle sko, som kan bruges, hvis du bare er lidt seriøs. Løber du eksempelvis i kuperet terræn, er det sko til trail running du skal spørge efter i butikken. Udvalget af sko til trail running er enormt, da det er blevet ekstremt populært, når man vil komme i form. Disse sko er lavet på en helt unik måde, som sikrer dine fødder et godt standpunkt gennem hele din tur, og risikoen for forstuvelser osv. er nedsat i forhold til andre sko. Trail running kræver, at man er klar til at løbe i alt vejr, og er man seriøst, så bevæger man sig også ud, selv når det regner. Dette kræver selvfølgelig, at man har nogle vandtætte sko, da der ikke er noget mere irriterende end at løbe med en gennemblødt sko under hele ruten. Heldigvis for dig er der gode muligheder for at finde sko til trail running, som samtidige er vandtætte. Disse sko er en nødvendighed, hvis du har tænkt dig at tage din træning 100 procent seriøst. Et lille regnbyge skal altså ikke kunne slå dig ned, hvis du har et mål med din løbetræning. Du kommer til at svede uanset hvad, når pulsen galoperer afsted, og derfor vil det jo i de fleste tilfælde bare være dejligt, at få lidt koldt vand i hovedet, når du er ude på din løberute.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *