De bedste tips til at passe på sin krop

1 min at læse

livsstil

Langt de fleste mennesker er interesseret i at passe godt på deres krop, den skal jo trods alt bære os gennem hele livet. Men ikke alle har lige meget forstand på, hvordan man plejer og styrke sin krop på den aller bedste og mest hensigtsmæssige måde. Derfor har vi her samlet en række hjælpende og velmenende tips, baseret på de tre mest essentielle kriterier for en krop der udstråler sundhed og balance :

Motion: Sport og det at holde kroppen i gang i det hele taget, er alfa omega hvis man ønsker at passe godt på sig selv. Når man dyrker motion udskiller hjernen helt automatisk endorfiner, som giver dig følelse af velvære. Pulsen kommer og og blodet løber hurtigere rundt i kroppen, typisk vil du kunne se det på gløden i dine kinder. Daglig motion giver dig energi og motivation og de praktiske gøremål lettere. Du styrker din muskler og har lettere ved at holde din idealvægt. Desuden får du mindre risiko for at udvikle sygsomme som diabetes, kræft og hjertekar sygdomme.  Det handler blot om at finde den type motion, du synes er sjov.

Kost: Hånd i hånd med motion går din kost. En sund og varieret kost, er en nem måde at passe godt på sin krop. En gammel talemåder siger, at vi er hvad vi spiser. Så sørg for at fyld din krop med god energi og vitamin fra grøntsager, frugt, fisk og magert kød. Skær ned på sukker, fedt og tomme kulhydrater. Både dit indre og ydre vil takke dig.

Søvn: Mange undervurdere betydningen af søvn. Men et utal at studier beviser, at søvn er nøglestenen til et godt helbred. Et godt søvnmønster, gerne 8 timer hver nat, mindsker stress og kan forebygge overvægt, depression, angst og andre livsstilsygdomme. Det er ikke for sjov man taler om skønhedssøvn, for lidt og for dårlig søvn viser sig nemlig hurtigt på vores udseende.

Sådan holder du den gode rytme ved lige

Hvis først det lykkedes dig at skabe gode og faste rutiner omkring motion, kost og søvn, så handler det om at fastholde den gode steame og gøre det til din livsstil.

Find derfor en motionsform som du synes er sjov, og som passer ind i dit daglige program. Allier dig med fordel med en træningsmakker, så du altid har én der holder dig op på en aftale. Når det kommer til kost, så holder det sjældent i længden at være ekstrem. Tænk hellere alt med måde, og tillad for eksempel dig selv at ”synde” lidt i weekenderne med lidt ekstra godt mad og noget til den søde tand. Søvnen giver nok lidt mere sig selv, når først man over en kort periode har prøvet at få godt søvn og nok af det, så ønsker man ganske enkelt slet ikke at give slip på det igen. Prioriter dig selv og dit og din krops behov for motion, sund kost og en god nats søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *