Anbefalingen er klar: Lån penge hvis du er i nød

1 min at læse

Eksperterne er enige

Det bliver ikke anset for at være særlig fedt, at skulle låne penge, og det kan også være nemt at se hvorfor. Mange anser et lån af penge for at være en form for falliterklæring, et udtryk for, at man har fejlet og givet lidt op på det hele. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at skulle anses, siger eksperter, for ikke nok med at lån i høj grad gavner hele vores samfund, så er det faktisk også et rigtig normalt scenarie, at skulle låne penge. Men så er spørgsmålet så, hvad er det helt præcis man skal holde øje med, når man skal låne penge? For det kan jo være en rimelig stor obligation at sætte sig selv i gæld til andre, og hvem man sætter sig i gæld til og hvordan kan have en enorm indflydelse på ens egen privatøkonomi, så her er der nogle gode tips til, hvad du burde holde øje med, når du skal låne penge.

  • Først og fremmest skal du overveje, om det egentlig er et lån du har brug for, og om du kan betale det tilbage. Der er ingen der er interesserede i, at give dig et lån hvis der ingen mulighed er for, at du kan betale det tilbage. Oftest så tager du et lån fordi du midlertidigt mangler penge, eller fordi du skal bruge en stor sum penge, som du har tænkt dig at betale tilbage over længere tid. Disse ting fastslås som regel når man tager lånet, men det er stadig vigtigt at overveje. Ideelt har du allerede et arbejde og tjener penge, hvoraf nogle af dem vil gå til, at betale lånet tilbage indtil det er gjort og du er gældfri.
  • Dernæst skal du overveje hvem det er, du vil tage lånet af. Der er stor forskel på kreditorer og det er ikke alle, der behandler dig helt ligeligt. Det er bedst, at kigge på f.eks. internettet og læse nogle anmeldelser af de kreditorer, du kunne overveje til at være dem, du vil handle hos. Hvis de har dårlige anmeldelser af diverse grunde eller måske ikke findes på nettet, kan man godt fortolke det som nogle store advarsler. De bedste kreditorer er prominente på nettet og har som regel gode anmeldelser.
  • Kig på renterne af hvad du låner. Renterne er i andre ord ”prisen” på lånet, altså hvor meget du skal betale tilbage oveni det originale lån. Ethvert lån har renter (bortset fra nogle få udelukkelser), så det er vigtigt at du holder øje med, hvor meget du skal betale tilbage. For høje renter er som regel ikke en god ting og anses for at være lidt uretfærdigt. Det er ofte de korte lån der har høje renter, for dem betaler du tilbage hurtigt så de har ikke mulighed for, at stige i pris særlig meget

Dette var blot tre ting du burde holde øje med, når du skal tage et lån. Hvis du vil vide mere kan du klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *